úterý 1. dubna 2014

Zpráva o plnění závazků a výsledcích první dvouměsíčky

V Leningradu dne 1. dubna 2014

Předně k uplynulému období, proč jsme se k evaluaci plnění závazků rozhodli využít dvouměsíčky: Pětiletka se pro účely hodnocení zahraničního studijního pobytu ukazuje jako nepraktická, neboť rozdělovat závazky týkající se zahraničního studia do pěti let může jen mimořádně vytrvalý student. Plánování letky se nejeví reálným z toho důvodu, že se jedná o období pro semestrální pobyty příliš dlouhé a v případě dvousemestrálního pobytu nedává možnost progresu ve chvíli, kdy se plnění závazků první letky ukáže jako nedostatečné. Plánovat měsíčky bylo pro dvojznačnost, která by snad zavdávala k nemístným žertům, raději vynecháno. Proto dvouměsíčky. Dvouměsíčky jsou navíc praktické i z toho hlediska, že dělí semestrální zahraniční studijní pobyt přibližně na dvě poloviny a co se nezdařilo v dvouměsíčce první, zajisté se zdaří v dvouměsíčce druhé.

Kuchyňský boj (neb se odehrává v kuchyni a nikoli ve třídě a nelze jej proto nazvat třídním) socialistické rýže a kapitalistického Kanaďana, pozorovaný v jednom z předchozích dílů, vyzněl v první dvouměsíčce jasně ve prospěch rýže. Během každého vaření drží jednotlivá zrna soudružsky při sobě a úspěšně podlamují imperialistův pokus zavést ve východním bloku západní styl přípravy pokrmů. Zdá se, že definitivně zmařila rýže Kanaďanovu ofenzivu v posledním březnovém týdnu, kdy přilnula ke dnu hrnce tak pevně, že se ji nepodařilo odstranit ani s nasazením chemických zbraní, a donutila příslušníka země javorového sirupu k ústupu, přeskupení sil a prozatímnímu využití jiných zdrojů, zejména brambor, na jejichž třídním uvědomění a morálce ještě bude potřeba zapracovat. Navrhuji, aby si z onoho neodlučitelného spojení pevně spečené rýže na dně hrnce vzaly příklad nejen země RVHP, ale i státy Varšavské smlouvy!

Za totální vítězství lze označit boj osazenstva kvartýry 75 s dalším americkým přivandrovaleckým imperialistickým roztahovačným vynálezem – teflonem. Za vydatné pomoci čínského soudruha a jeho ostré kovové špachtle se úspěšně daří odstranit nevzhledný černý teflon z povrchu většiny pánví, které tak odhalují své pravé lesklé zlatostříbrné srdce. Postup revolucionáře z Čínské lidové republiky zdárně převzali vyslanci Francie, Kanady i Švédska, pouze já, zpátečnický Čechoslovák, i nadále využívám při přípravě pokrmů středověkého dřevěného nástroje (ideologicky snad obhájitelného jako pozůstatek prvobytně pospolné společnosti) a sebekriticky tak přiznávám, že na konečné likvidaci teflonu nenesu žádnou zásluhu.

Diverzní akce vedení koleje zatím nemají na morálku posádky kvartýry 75 větší vliv, i když je potřeba přiznat, že neorganizované a nahodilé útoky vnáší do našich řad neklid a zmatek. Za úspěšný manévr protivníka lze označit bleskové odstranění židlí z kuchyně v brzkých ranních hodinách, které proběhlo v polovině minulého týdne. Náhlá nemožnost usadit se při přípravě pokrmů, při jídle, ani při běžném hovoru způsobila vlnu defétismu a poraženecké nálady i u těch silnějších z nás. Naštěstí byly židle zhruba po 48 hodinách vráceny s oficiálním odůvodněním, že se v kuchyni bytu 75 nacházely židle s odlišnými inventárními čísly a bylo proto nutné vyhledat židle s vhodným inventárním číslem a nesprávné židle vrátit do bytů jim příslušících.

Plnění osobních závazků autora zprávy zpráva nebude obšírněji zmiňovat. Závazek k zlepšení znalosti ruského jazyka je prozatím fiaskem a nedaří se jej plnit ani na sto deset procent. Infiltrace místního obyvatelstva za účelem získání klíčových informací o průmyslových kapacitách, zbrojení a taktice Zenitu na příští utkání proto zatím nebyla možná. Němečtí a japonští agenti v mé skupině vynalezli specifický jazyk, jenž se v některých rysech podobá jazyku ruskému, celkově je ale prakticky nesrozumitelný a pochopit základní myšlenky v něm vyjádřené lze jen s největšími obtížemi. Výjimkou z výše zmíněného jevu mezi mými kontakty se prozatím jeví pouze litevský agent, který hovoří obstojnou ruštinou, jeho myšlenky ale často nelze pochopit ani ve srozumitelném jazyce.

Druhý z osobních závazků – nabrat váhu – a to nikoli žraním, ale pravidelnou spartakiádní přípravou, se rovněž nedaří naplnit. I přes pravidelné návštěvy v centru fyzické kultury „Planeta Fitness“ zůstává hmotnost agenta na stejné úrovni, na které byla v době jeho příjezdu. Vyjádření renomovaného odborníka na danou problematiku z Prahy, že „to smrdí tim, že pálíš tuky a nabíráš svaly“ se nejeví pravděpodobným, protože to sice smrdí, ale tuky zůstávají tam, kde byly, a ani se nehnou.

A proto s úsměvem na líci a s nezměrným optimismem vstříc druhé dvouměsíčce!



Žádné komentáře:

Okomentovat